Ελλάδα

Ο σύζυγος της Καρολάιν είδε τον δράστη – Αποκαλυπτικά στοιχεία

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση στα Γλυκά Νερά, καθώς ο σύζυγός της 20χρονης είδε το πρόσωπο ενός δράστη, κατά την διάρκεια της ληστείας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεση της δολοφονίας 20χρονης στα Γλυκά Νερά, σχετικά με την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σύζυγος της Καρολάιν, είδε το πρόσωπο ενός δράστη και κυρίως του ατόμου που θεωρείται ότι διέπραξε την δολοφονία.

Συγκεκριμένα, η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η μονωτική ταινία δεν ήταν καλά δεμένη γύρω από τα μάτια του 32χρονου, με αποτέλεσμα να βλέπει ως ένα βαθμό. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της ληστείας, η μπαλακλάβα του ενός από τους τρεις δράστες, έπεσε, με αποτέλεσμα, να είναι ορατό το πρόσωπο του.

Σημειώνεται, ότι η κηδεία της 20χρονης τελέστηκε στην Αλόννησο, το μεσημέρι της Παρασκευής 914/5).

Το προφίλ των δραστών

Το προφίλ των δραστών στα Γλυκά Νερά που διέπραξαν το αποτρόπαιο έγκλημα με τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Με βάση τον κύκλο ατόμων που έχουν σχηματίσει σε αυτή την φάση, λειτουργούν «αφαιρετικά» προκειμένου να μικρύνει η λίστα. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, έχουν μπει και άτομα που έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα, αλλά και περιπτώσεις που οι δράστες έχουν το ίδιο modus operandi, τον ίδιο τρόπο δράσης δηλαδή.

Όπως αναφέρουν στο iEidiseis αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν γνώση των ερευνών:

«Το πιο χαρακτηριστικό σε αυτή την περίπτωση ήταν η περιττή βία. Οι άνθρωποι αυτοί διακατέχονται από αίσθηση εξουσίας γιατί στην υπόλοιπη ζωή τους δεν την έχουν. Έτσι επιβεβαιώνονται. Θέλουν να υποτάξουν τα θύματα τους το μεγαλύτερο επιχειρησιακό λάθος τους είναι ότι σκότωσαν την 20χρονη».

«Προγραμματισμένοι δολοφόνοι, δεν θεραπεύονται»

Το προφίλ των αδίστακτων κακοποιών που σόκαραν το πανελλήνιο μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20 Καρολάιν προσπαθούν να αναλύσουν οι ειδικοί.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μιλώντας στο Open εκτίμησε ότι τέτοιοι άνθρωποι είναι προγραμματισμένοι δολοφόνοι, και δεν μπορούν να σωφρονιστούν, ενώ θεωρεί ότι δεν πάσχουν από κάποια ψυχική ασθένεια.

«Ακούγονται τόσες αναλύσεις, που στην πραγματικότητα δίνουν άλλοθι σ’ αυτούς που κάνανε ό,τι κάνανε. Δεν υπάρχουν συναισθήματα θετικά ή αρνητικά σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που λέγονται αντικοινωνικοί ή ψυχοπαθητικοί. Είναι ”ήρωες του κακού” έτσι τους χαρακτηρίζω. Άνθρωποι διαμορφωμένοι να πράξουν το κακό. Δεν έχουν ενοχές, δεν έχουν τύψεις. Δεν υπάρχει ανάλυση γι’ αυτούς τους ανθρώπους, θα κάνουν το κακό γιατί είναι διαμορφωμένοι να κάνουν το κακό» είπε ο κ.Σούρας.

Σε ερώτηση για το αν τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να σωφρονιστούν και γιατί πολλοί εγκληματίες μετά την αποφυλάκισή τους συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα ο κ.Σούρας απάντησε πώς από την μεριά της ψυχιατρικής, δεν μπορεί να θεραπευτεί η αντικοινωνική και ψυχοπαθητική συμπεριφορά γιατί δεν είναι αρρώστια αλλά στοιχείο του χαρακτήρα από μικρή ηλικία. Τώρα, μιλώντας για τον σωφρονισμό στην Ελλάδα, είναι το ανέκδοτο της ημέρας. Μιλώντας τώρα γι αυτόν τον άνθρωπο, ο διαμορφωμένος μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά άνθρωπος, είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος. Πόσες φορές το έχουμε δει να βγαίνουν από τη φυλακή και να ξανασκοτώνουν; Δυστυχώς όταν ένας άνθρωπος φτάσει σ’ αυτό το σημείο, δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Μιλάμε για ανθρώπους διαμορφωμένους κι αδίστακτους. Δεν μιλάμε για ανθρώπους αρρώστους, που θα τους μιλήσεις, θα πάρουν τα χάπια τους και θα βγουν ξανά στην κοινωνία» σημείωσε ο κ.Σούρας.

Πώς έγινε η άγρια δολοφονία

Την Τρίτη 11 Μαΐου, τρεις άγνωστοι εισέβαλαν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα στη μεζονέτα ενός ζευγαριού στα Γλυκά Νερά και δολοφόνησαν την 20χρονη γυναίκα, δίπλα στην κούνια του μόλις 11 μηνών μωρού της που έκλαιγε στην κούνια του, ενώ έπνιξαν και κρέμασαν τον σκύλο (ράτσας χάσκι) της οικογένειας.

Οι κακοποιοί βασάνισαν την άτυχη γυναίκα, η οποία έχει βρετανική καταγωγή, προκειμένου να τους αποκαλύψει που υπάρχουν χρήματα ή κοσμήματα, ενώ προηγουμένως έδεσαν τον σύζυγό της, ο οποίος είναι πιλότος ελικοπτέρων της πολιτικής αεροπορίας.

Αφότου έφυγαν οι κακοποιοί και ενώ είχαν αφαιρέσει χρήματα και κοσμήματα από το σπίτι της οικογένειας, ο σύζυγός της κατάφερε να ειδοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία με το τηλέφωνό του.

iEidiseis.gr

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο