Ελλάδα

Σε ποιά περιοχή θα κατασκευάζεται το ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Η είδηση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την γερμανική εταιρεία Next.e.GO φαίνεται ότι ήταν αρκετή για προκαλέσει την αντίδραση πολλών δήμων αλλά και Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ) ώστε να προσελκύσουν την συγκεκριμένη επένδυση.

Το Newsauto.gr μετέβη στην πρώτη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και ειδικότερη στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, η οποία και πρώτη απέστειλε επίσημη πρόταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου κ. Ιωάννα Κιντά μιλώντας στο Newsauto.gr επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Έγκαιρα ενημερωθήκαμε για την πρώτη επίσημη υπογραφή της Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας από την Enterprise Greece και τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next.e.GO SE για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, και ενεργήσαμε άμεσα και, πιστεύω, υπεύθυνα. Ειδικότερα, με επιστολή μας προς τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Φραγκογιάννη παρουσιάσαμε συνοπτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία την καθιστούν ελκυστική σε επενδύσεις υψηλών απαιτήσεων και προσβλέπουμε ότι θα συμπεριληφθεί και η περιοχή μας μεταξύ εκείνων που θα αξιολογηθούν ως υποψήφιες να διεκδικήσουν την συγκεκριμένη επένδυση. Η εταιρεία μας αποτελεί τον Φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης της Α΄ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου. Όμως, όταν πρόκειται για επενδύσεις, που θα φέρουν εισόδημα και απασχόληση στον τόπο μας, υπερβαίνουμε τα τυπικά μας καθήκοντα και επιδιώκουμε να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ποια είναι η Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Η Α΄ΒΙΠΕ Βόλου έχει έκταση 2.780 στρέμματα και βρίσκεται 8 χλμ. από την πόλη και το εμπορικό λιμάνι του Βόλου. Φιλοξενεί 90 λειτουργούσες (ενεργές) επιχειρήσεις και αν και έχει πληρότητα 99% έχει αρκετά βιομηχανικά κτίρια (κλειστές επιχειρήσεις) που είναι προς διάθεση.

Ενδεικτικές εταιρείες εγκατεστημένες στην Α’ ΒΙΠΕ: Barilla, ΕΎΡΗΚΑ, Μπισκότα Παπαδόπουλου, Χαλυβουργία Ελλάδος, VIS του Ομίλου Φιλίππου (βιομηχανία παραγωγής χαρτοκιβωτίων), Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, ΟΥΖΟ12 του Ομίλου Campari, Servistell του Ομίλου Μυτηλιναίος (Βιομηχανία κατεργασίας χάλυβα), Σωλήν (παραγωγή πλαστικών σωλήνων), ΣΤΑΛΚΟ (βιομηχανία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού), ΣΗΛΜΑΝ (Βιομηχανία κατασκευής και συντήρηση συστημάτων αεροσκαφών), HDVS (συστήματα αμυντικών συστημάτων) ΣΥΡΜΑ (βιομηχανία παραγωγής συρματοσχοίνων) καθώς και άλλες δραστηριότητες διαφόρων κλάδων όπως μεταλλικές κατασκευές, κατασκευές μηχανημάτων, μεταφορικών ιμάντων, επίπλων, μηχανουργία, παραγωγής ειδών διατροφής, μεταφορικές εταιρείες κ.α.

protothema.gr

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο