Ελλάδα

Εισαγγελέας για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων για το εμβόλιο – Τί είχε δηλώσει

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Με εντολή της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά διενεργείται επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων η οποία ανατέθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι προϊόν εκτρώσεων. Ο σεβασμιότατος προχώρησε στην παραπλανητική δήλωση κατά τον Εσπερινό της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων.

Τι είχε πει ο Μητροπολίτης Κυθήρων

Ο κ. Σεραφείμ δικαιολόγησε την αντίδρασή του επικαλούμενος μιά είδηση που ήρθε από την Ιταλία και όπως είπε, επιβεβαίωσε ο Πάπας: «Μια είδηση απ’ τη γειτονική Ιταλία από Ορθοδόξους Χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου, είπαν το εξής με ανησυχία μεγάλη: Τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της Δύσης και απευθύνθηκαν είς τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος τους καθησύχασε και τους λέει έτσι είναι αλλά κατ’ οικονομίαν θα το δεχθούμε για την υγειά των ανθρώπων. Αυτό είναι μεγάλο λάθος βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της Μιας Αγίας καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τη γνώμη του αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο», τόνισε .

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο