Διεθνή

Έρχεται…. το τέλος του κοσμου στις 21 Δεκεμβρίου

To τέλος του κόσμου θα έρθει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με μία νέα θεωρία συνωμοσίας που στηρίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια και ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Πώς προέκυψε όμως μία ακόμη παράλογη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου;
Πριν από λίγους μήνες, ένας ευαγγελιστής πάστορας, ο Πολ Μπέγκλεϊ, προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2020, στηριζόμενος στο ημερολόγιο των Μάγια και τη σύζευξη δύο πλανητών που θα συμβεί εκείνη την ημερομηνία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και η μέρα των γενεθλίων του.

Στις 21 Δεκεμβρίου, οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που θα μοιάζουν σαν διπλός πλανήτης. Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη σύζευξη των δύο πλανητών, οι οποίοι θα σχηματίσουν το λεγόμενο «αστέρι των Χριστουγέννων».

Ο Δίας και ο Κρόνος θα απέχουν μόλις 0,06º μεταξύ τους. Αυτό είναι περίπου το 1/5 της διαμέτρου της Σελήνης. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό το φαινόμενο ήταν στις 4 Μαρτίου 1226. Οι δύο πλανήτες ήρθαν επίσης κοντά το 1600, αλλά το φαινόμενο δεν ήταν ορατό από τη Γη. Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό σε όλο τον κόσμο.

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο