Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πιστοποιητικό σε όσους κάνουν εμβόλιο – Ποια η χρήση του

Πιστοποιητικό θα έχουν όσοι εμβολιασθούν κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Το εν λόγω πιστοποιητικό θα εκδίδεται μέσω ειδικής ιστοσελίδας, όπως γνωστοποίησε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι «ως προς το πιστοποιητικό αυτών που θα εμβολιάζονται, ήδη σήμερα συζητήθηκε πώς κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να μπαίνει στον ειδικό ιστοχώρο και να μπορεί να τυπώνει το λεγόμενο “πιστοποιητικό εμβολιασμού”».

Για το ενδεχόμενο το πιστοποιητικό να αποτελεί κάτι σαν «διαβατήριο» για διάφορες δραστηριότητες του πολίτη τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν «αντίθετο στο Σύνταγμα και στην ελευθερία του ατόμου. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση».

«Διαβατήρια» εμβολιασμού για τις πτήσεις;

Αν και σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου το «διαβατήριο» εμβολιασμού δεν είναι στο «τραπέζι», ανά καιρούς δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο έχουν αφήσει το ενδεχόμενο ανοιχτό και ειδικότερα όσον αφορά στις πτήσεις.

Ειδικότερα, η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas έχει ανακοινώσει ότι θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν με διεθνή πτήση, ενώ ο τομέας των αερομεταφορών γενικότερα, ετοιμάζεται να εφαρμόσει το «διαβατήριο» εμβολιασμού και πάσο υγείας.
CNN.GR

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο