Τοπικά

Πως θα γίνει ο εμβολιασμός και ποιος ο σημαντικός ρόλος των Τρικάλων στην διαδικασία

Στη χώρα μας όλα είναι έτοιμα προκειμένου να έρθουν οι πρώτες δόσεις και να αρχίσει το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία των εμβολιασμών. Όπως έγραψε το 3good.gr, σε προηγούμενη ανάρτηση, κομβικό ρόλο σε αυτήν θα έχουν τα Τρίκαλα καθώς στην πόλη μας θα φιλοξενηθούν μια φαρμακαποθήκη με ψύκτη βαθιάς κατάψυξης για την συντήρηση των πολύτιμων εμβολίων.

Η διαδικασία

Με το που παραληφθούν τα εμβόλια από την χώρα μας, θα ξεκινήσει η διανομή τους σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο θα παίξει ο στρατός και η αστυνομία. Ήδη πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης στα τρία βασικά στάδια με τα οποία θα λειτουργήσει ο μηχανισμός: την παραλαβή, τη διανομή και την αποθήκευση των εμβολίων.

Από εκεί και μετά… τον ρόλο αναλαμβανουν οι ίδιοι οι πολίτες και η πλατφόρμα emvolia.gov.gr, μέσω της οποίας θα μπορούν να ενημερώνονται και να κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. Στη συνέχεια με sms ή email, θα ειδοποιούνται για την ημέρα του ραντεβού τους σε κάποιο από τα 1018 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα. Οι γιατροί που θα βρίσκονται εκεί θα εκδίδουν άμεσα πιστοποιητικό σε όποιον έχει εμβολιαστεί.

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο