Ελλάδα

Πως θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση – Ωράρια και τρόποι

Κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας με στόχο τη μείωση της κινητικότητας των γονέων. «Τα σχολεία και ιδίως τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Από την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες, όπως και τα γυμνάσια και τα λύκεια…Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων», είπε αρχικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση:

– Εκπαιδευτική τηλεόραση: αμέσως από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. – πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων – θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού

– Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: από τη Δευτέρα, η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές.

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη, μετά τη σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

«Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας», διευκρίνισε. H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διευκρίνισε πως εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο