Τοπικά

Ξυπνούν μνήμες της δολοφονίας του Τρικαλινού αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη στον Άρειο Πάγο

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου αναβιώνει στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη.

Ο ένας εκ των καταδικασθέντων για την υπόθεση σε δις ισόβια και 66 χρόνια, ο Ιωάννης Σαββίδης προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.

Οι δικηγόροι του, Εμμανουήλ Παπαδάκης και Νατάσα Χονδρογιάννη θα υποστηρίξουν ενώπιον των δικαστών ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για στήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας, δηλαδή δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γονιδίωμα, dna, μαρτυρικές καταθέσεις ή άλλα οποιαδήποτε στοιχεία, εκτός από την μαρτυρική κατάθεση ενός αστυνομικού ο οποίος κατέθεσε ότι είδε τον Ιωάννη Σαββίδη να πυροβολεί με καλάσνικοφ τη δεύτερα φορά, επειδή είχε προηγηθεί πυροβολισμός επίσης με καλάσνικοφ με ένα άλλο, δεύτερο καλάσνικοφ που όμως δεν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξή του.

Η αποφράδα εκείνη μέρα…
Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2011 μια ομάδα ανθρώπων έμαθε πως την πρώτη του επόμενου μήνα ένας περιπτεράς στην περιοχή του Μενιδίου θα υποδεχόταν κάποιον προμηθευτή. Η πληροφορία δεν θα είχε καμία αξία γι’ αυτούς αν δεν συνοδευόταν από μια ακόμη. Ο προμηθευτής θα είχε πάνω του 100.000 ευρώ. Η απόφαση ήταν πλέον ειλημμένη.

Την 1η Μαρτίου μια ομάδα 11 ανθρώπων συνεργάστηκε για να ληστέψει το περίπτερο στο Μενίδι. Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και ανέφερε τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών. Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.

Λίγο αργότερα, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών. Οι δύο νεαροί αστυνομικοί υπέκυψαν αμέσως στα τραύματά τους, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο στομάχι και στο γόνατο. Η μανία των δραστών ήταν τέτοια που χτύπησαν και τους αστυνομικούς που ακολουθούσαν, με κάποιους να δέχονται σφαίρες στα κράνη τους και άλλους στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Τα ηχητικά ντοκουμέντα εκείνης της νύχτας, με αστυνομικούς να ζητούν ασθενοφόρα, είχαν «παγώσει» την κοινή γνώμη, ενώ αμέσως άνοιξε μεγάλο θέμα συζήτησης σχετικά με τον υπηρεσιακό χειρισμό της υπόθεσης, καθώς την καταδίωξη έκαναν νεαροί αστυνομικοί δίχως κατάλληλο εξοπλισμό.

πηγή protothema.gr

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο