Ελλάδα

Λάμπρος Κασιώλας – Αυτός είναι ο αγρότης που δώρισε 25 τόνους πατάτας σε απόρους

Δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια Κασιώλα, από την ακριτική Βασιλειάδα Καστοριάς, προσφέρει σε απόρους μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων.

Είναι όμως δική μας υποχρέωση να μοιραζόμαστε μαζί σας, αυτές τις ηρωϊκες συμπεριφορές αλτρουϊσμου και αγάπης πρός τον συνανθρωπο.Στο χωράφι, στον αγώνα για την καλλιέργεια της γης, κυλάει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του 49χρονου Λάμπρου Κασιώλα από την ακριτική Βασιλειάδα Καστοριάς.

Ο Λάμπρος δώρισε περίπου 24 τόνους πατάτες στο Δήμο Καστοριάς, στο Δήμο Άργους Ορεστικού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και σε άλλους φορείς, προκειμένου να μοιραστούν σε απόρους και σε οικογένειες που δυσκολεύονται υπερβολικά για τα προς το ζειν.
Επίσης, περισσότερα από χίλια κιλά έδωσε σε απόρους και μέσω τοπικού ραδιοφώνου της Καστοριάς. Εάν πουλούσε σε κάποια βιομηχανία αυτήν την ποσότητα, το κέρδος για την οικογένειά του θα έφτανε τις περίπου 4.000 ευρώ.

«Τις πατάτες που παράγουμε, πουλάμε σε βιομηχανίες. Κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δυστυχώς, η ζήτηση πρώτων υλών έχει μειωθεί σημαντικά. Μας έμειναν μεγάλες ποσότητες απούλητες, για τις οποίες είπαμε ότι είναι πολύ κρίμα να χαλάσουν και να πεταχθούν. Σκεφτήκαμε ότι είναι προτιμότερο να τις δώσουμε σε οικογένειες και άτομα που έχουν μεγάλη ανάγκη. Έτσι απευθυνθήκαμε στους δήμους, στη Μητρόπολη, σε τοπικό ραδιόφωνο και σε άλλους φορείς”.

nassosblog

Πληροφορίες απο ΕΘΝΟΣ

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο