Τοπικά

Έπεσαν πρόστιμα σε καταστήματα των Τρικάλων για μη ορθή τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό

Νέα χρηματικά πρόστιμα έπεσαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από 9 έως και 14 Ιουνίου σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS COV-2.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 19 Δήμους σε όλη την επικράτεια καθώς και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κλιμάκια της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ έλεγξαν συνολικά 278 σημεία ενδιαφέροντος στα 22 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 7,9%) και επιβλήθηκαν 26 πρόστιμα συνολικού ύψους 34.850€ κυρίως για μη χρήση μάσκας από τo προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της ορθής αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια στα ελεγχθέντα ΚΥΕ.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία στο Δημο Τρικκαίων σε 16 ελέγχους είχαμε την επιβολή 3 προστίμων συνολικού ύψους 600 ευρώ, στο Δήμο Λαρισαίων όπου σε 15 ελέγχους είχαμε την επιβολή 3 προστίμων συνολικού ύψους 450 ευρώ και στο Δήμο Βόλου όπου έγιναν 13 έλεγχοι και δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο