Ελλάδα

Ανοίγουν αύριο τις πύλες τους οι εκκλησίες – Τα μέτρα

Ύστερα από 2 μήνες οι εκκλησίες αύριο ανοίγουν και πάλι τις πύλες τους για τους πιστούς.

Είναι κατανοητό ότι αρκετοί συμπολίτες μας και ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι θέλουν να επιστρέψουν στις προ – κορωνοϊού συνήθειές τους και ειδικά στον κυριακάτικο εκκλησιασμό.

Οι συνθήκες, όμως, είναι διαφορετικές, λίγοι θα επιτρέπονται εντός του ναού και οι υπόλοιποι θα βρίσκονται εκτός. Ωστόσο, χρειάζεται αυξημένη προσοχή, ειδικά αύριο. Όχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του καύσωνα που αναμένεται στην περιοχή μας.

Θα είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά για ηλικιωμένους ανθρώπους να βρεθούν έξω από κάποιον ναό, σε σημεία πιθανώς χωρίς ίσκιο, υπό υψηλές θερμοκρασίες. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν ευπαθείς και για τον καύσωνα…

Τα μέτρα…

Στην είσοδο των ναών θα υπάρχει ένα σύστημα ελεγχόμενης αναμονής πιστών, ενώ απαραίτητη είναι η τήρηση αποστάσεων 1,5 μ., με μέγιστο αριθμό πιστών τα 50 άτομα.

Το πρόσωπο που θα ελέγχει στην είσοδο θα φοράει μάσκα και γάντια. Ανοιχτά θα είναι τα μεγάφωνα τις ώρες της Θείας Λειτουργίας. Θα τελούνται περισσότερες Θείες Λειτουργίες όπου υπάρχει η δυνατότητα. Οι ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν την έξοδο από το σπίτι. Στην είσοδο των ναών θα υπάρχουν αντισηπτικά. Ο φυσικός εξαερισμός τους είναι υποχρεωτικός. Θα γίνεται συχνή και σχολαστική καθαριότητα. Οι λιτανείες και οι μεταφορές ιερών λειψάνων αναστέλλονται μέχρι τις 5 Ιουνίου. Τα Ιερά Μυστήρια θα τελούνται εντός του ναού. Δεν θα γίνονται μυστήρια σε ιδιωτικούς ναούς.

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο