Ελλάδα

Προς ανοικτή σύγκρουση με την πολιτεία ο Ιερώνυμος

Φαίνεται πως μέρα με την μέρα, η στάση της ελλαδικής εκκλησίας αλλάζει σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι πιέσεις που δεχόταν ο αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος ήταν μεγάλες μέσα στην περίοδο του Πάσχα αλλά όπως και ο ίδιος έτσι και η συντριπτική πλειοψηφία των κληρικών, τηρησαν τις εντολές της κυβέρνησης.

Ο συνωστισμός όμως μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου… ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής όλων όσων ηγούνται της εκκλησίας στην χώρα.

Ακόμη και μετριοπαθείς μητροπολίτες άλλαξαν στάση με πρώτο τον Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο ενώ τον ακολούθησαν οι Λαρίσης Ιερώνυμος και Ιερισσού Θεόκλητος.

Ο αρχιεπισκοπος λοιπόν αλλάζει και αυτός στάση… και σύμφωνα με το iEidiseis, έχει επεξεργαστεί ειδικό σχέδιο για το άνοιγμα των εκκλησιών -στο ίδιο πλαίσιο με όσα αναφέρουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι- κάτι που αποτυπώθηκε και από την επιστολή που απέστειλε την περασμένη Πέμπτη στον πρωθυπουργό και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, αντιθέτως είναι έτοιμος για σύγκρουση.

Σε αυτή ο κ. Ιερώνυμος -και αφού είχε τη σύμφωνη γνώμη των Συνοδικών- ζητά από τον κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να ανοίξουν οι ναοί στους πιστούς το ταχύτερο δυνατόν με την τήρηση όλων των προδιαγραφών και όλων των υποδείξεων καθώς και των οδηγιών των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Στην επιστολή γίνεται ειδική αναφορά στο θέμα των πιστών με πλήρη εφαρμογή των προβλέψεων της πολιτείας, όπως πχ συγκεκριμένος αριθμός τους σε κάθε ναό, με βάση τα τετραγωνικά του, καθώς και τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των πιστών.

Η αίσθηση που έχει δοθεί τόσο στην ιεραρχία όσο και σε μεγάλη μερίδα πιστών είναι πως τα αυστηρά μέτρα εξαντλούνται στην εκκλησία και φαίνεται πως αρκετοί είναι έτοιμοι να τα παραβούν με τις… ευλογίες μάλιστα των πνευματικων τους ηγετών.

Με πληροφορίες από το ieidiseis.gr

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο