Ελλάδα

Ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους – Υποχρεωτική η σεξουαλική αγωγή

Για το άνοιγμα των σχολείων, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και όσα περιλαβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που είναι σε δημόσια διαβούλευση μίλησε στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός δήλωσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους, επανέλαβε ότι επιδίωξη είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου οι Πανελλαδικές και αναφέρθηκε στις 4 θεματικές ενότητες που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών.

«Σταθερή μας επιδίωξη παραμένει οι Πανελλαδικές εξετάσεις να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Αναμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών αλλά σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» επανέλαβε.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε βαθμίδας. Έχουμε μια ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο επέκτασης του σχολικού έτους, όπως από την αρχή της κρίσης είχαμε πει, αλλά λογικά δεν θα υπερβεί τον Ιούνιο» τόνισε η κυρία Κεραμέως.

Υποχρεωτικά μαθήματα ο εθελοντισμός και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
Περισσότερα εφόδια στους μαθητές μέσω νέων δεξιοτήτων που εισάγονται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα περιλαβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Εθελοντισμός, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ρομποτική και πρόληψη και προφύλαξη από φυσικές καταστροφές είναι μεταξύ των θεματικών που θα προστεθούν στο πρόγραμμα των μαθητών.

«Κόντρα μάθημα»
Στο πλαίσιο πληρέστερης μόρφωσης έθεσε η κυρία Κεραμέως την υποχρεωτική επιλογή ενός μαθήματος διαφορετικής κατεύθυνσης από αυτή που έχουν επιλέξει οι μαθητές του Λυκείου. Π.χ. ένας μαθητής Θετικής Κατεύθυνσης θα πρέπει να παρακολουθήσει Ιστορία και το ίδιο συμβαίνει και για τους μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης που υποχρεωτικά θα παρακολουθούν μαθηματικά. «Στόχος μας είναι η σφαιρική διαπαιδαγώγηση των νέων» εξήγησε.

Αυστηρότεροι κανόνες
«Η συμπεριφορά είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης και στόχος του σχολείου δεν είναι μόνο να μάθει στα παιδιά γράμματα. Τα παιδιά πρέπει να βγουν σωστοί πολίτες. Στόχος του νέου πλαισιού είναι να υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα στις επιλογές των εκπαιδευτικών για τη συμμόρφωση των μαθητών» είπε η υπουργός αναφορικά με την αυστηροποίηση των κανόνων λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

reader.gr

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο