Ελλάδα

«Μαγειρεύουν» τον κορωνοϊό!

Προτού αρχίσει η τουριστική περίοδος η κυβέρνηση είχε βαλθεί να μας πείσει ότι η πανδημία πήγε… διακοπές, άρα μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες και να περάσουμε ένα ανέμελο καλοκαίρι.

Φυσικά, μετά την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων, τα στοιχεία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά ήταν, οπότε το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να… μπερδέψει τους πολίτες, αλλάζοντας την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, η οποία από ημερήσια έγινε εβδομαδιαία και έφτασε στο σημείο να χρειάζεται πλέον… αλγεβρικές εξισώσεις για να αποκωδικοποιηθεί! Ακόμη κι έτσι, όμως, οι αριθμοί θανάτων, κρουσμάτων και εισαγωγών εξαιτίας του κορωνοϊού φαίνονται ξεκάθαρα αυξημένοι κατά πολύ και προκαλούν τρόμο και αγωνία για το τι μας περιμένει την επόμενη μέρα, όταν θα τελειώσουν τα μπάνια του λαού και θα αρχίσουν τα σχολεία και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

Τι σκαρφίστηκε, λοιπόν, η κυβέρνηση για να κατευνάσει την ανησυχία του λαού; Να ενστερνιστεί αυτό που εξαρχής της πανδημίας υποστήριζε η επιστημονική κοινότητα, ότι δηλαδή δεν είναι ο κορωνοϊός η αιτία όλων των θανάτων στα νοσοκομεία και ότι πολλοί ασθενείς έφευγαν από τη ζωή από τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία έπασχαν, απλώς έτυχε να έχουν προσβληθεί και από Covid. Τότε, όμως, η επιτροπή των ειδικών -προεξάρχοντος του «εθνικού λοιμωξιολόγου» Σωτήρη Τσιόδρα, που πλέον είναι άφαντος- επέμενε να καταχωρίζει κάθε θάνατο ασθενούς με Covid ως θάνατο από Covid, «φουσκώνοντας» τα νούμερα για να περάσουν ευκολότερα και χωρίς αντιδράσεις τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία χώρισαν οικογένειες, έκλεισαν επιχειρήσεις και έφεραν τον λαό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Τώρα, λοιπόν, που οι 1.145 νεκροί του Ιουλίου προκαλούν τρόμο, αλλά ταυτόχρονα δεν λειτουργεί κανένα μέτρο πρόληψης -με ευθύνη της κυβέρνησης-, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να κάνει «ενέσεις ηρεμίας» στο πόπολο, καθησυχάζοντας τους πάντες, με το πρόσχημα ότι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας δεν είναι τόσο… σκληροί όσο φαίνονται!

Επικαλέστηκε, λοιπόν, τις εκτιμήσεις των ειδικών σχετικά με τους θανάτους που καταγράφονται στις κλινικές Covid των νοσοκομείων και αναφέρουν ότι το 70% αφορά ασθενείς που κατέληξαν με Covid και όχι από Covid. Το υπόλοιπο 30% των θανάτων οφείλεται στις επιπλοκές της λοίμωξης λόγω του κορονοϊού και επομένως δεν μπορεί να αποδοθεί στον Covid.

Με αυτό το… μαγικό οι 1.145 νεκροί του περασμένου Ιουλίου μειώθηκαν αστραπιαία σε 802 με λοίμωξη Covid και οι υπόλοιποι 343 ως νεκροί από Covid. Οταν, βέβαια, τα έλεγαν αυτά επιστήμονες που ανήκουν στην περιβόητη επιτροπή, η κυβέρνηση απαντούσε ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος και τους κινδύνους της πανδημίας! Τότε, όμως, ήταν… άλλος υπουργός Υγείας! Τώρα, χρειάζεται άλλου είδους «μαγείρεμα» για να συνεχίσει να πηγαίνει καλά ο τουρισμός!

newsbreak.gr

Προτεινόμενα άρθρα κατηγορίας

Αφήστε ένα σχόλιο